На 18 октомври 2023 г. отвори врати обновеният Общински младежки дом . Този мащабен проект на Община Шумен е реализиран със средства по Оперативна програма “ Региони в растеж “ 2014-2020 и е на стойност 3,5 милиона лева. В първоначалната си идея проекта е бил предвиден само като частичен ремонт , в последствие се извършва цялостен ремонт на сградата . Подменен е покривът и всички инсталации – ВиК , електричество , отопление , вентилация и климатизиция . Изцяло е обновена фасадата , както и всички зали и помещения в сградата . Създаден е достъп за трудно подвижни хора с изграден асансьор и монтирана платформа за инвалидни колички .
С официално прерязване на лента от Кмета на Община Шумен сградата бе открита и отворена за посетители .В рамките на един час граждани и гости на града имаха възможност да я разгледат .
След официалната част по откриването , в парка до Община Шумен започна концерт за младежката аудитория с участието на танцовите формации “ Emotion“ и “ WoW“ към Общински младежки дом и популярният дует Torino & Pashata .

Снимки – Стоян Стоянов